Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૨૯. પલાયિતજાતકં (૨-૮-૯)

    229. Palāyitajātakaṃ (2-8-9)

    ૧૫૭.

    157.

    ગજગ્ગમેઘેહિ હયગ્ગમાલિભિ, રથૂમિજાતેહિ સરાભિવસ્સેભિ 1;

    Gajaggameghehi hayaggamālibhi, rathūmijātehi sarābhivassebhi 2;

    થરુગ્ગહાવટ્ટ 3 દળ્હપ્પહારિભિ, પરિવારિતા તક્કસિલા સમન્તતો.

    Tharuggahāvaṭṭa 4 daḷhappahāribhi, parivāritā takkasilā samantato.

    ૧૫૮.

    158.

    5 અભિધાવથ ચૂપધાવથ ચ 6, વિવિધા વિનાદિતા 7 વદન્તિભિ;

    8 Abhidhāvatha cūpadhāvatha ca 9, vividhā vināditā 10 vadantibhi;

    વત્તતજ્જ તુમુલો ઘોસો યથા, વિજ્જુલતા જલધરસ્સ ગજ્જતોતિ 11.

    Vattatajja tumulo ghoso yathā, vijjulatā jaladharassa gajjatoti 12.

    પલાયિતજાતકં નવમં.

    Palāyitajātakaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. સરાભિવસ્સભિ (સ્યા॰ સી॰ અટ્ઠ॰), સરાભિવસ્સિભિ (?)
    2. sarābhivassabhi (syā. sī. aṭṭha.), sarābhivassibhi (?)
    3. ધનુગ્ગહાવટ્ટ (ક॰)
    4. dhanuggahāvaṭṭa (ka.)
    5. અભિધાવથા ચ પતથા ચ, વિવિધવિનદિતા ચ દન્તિભિ; વત્તતજ્જ તુમુલો ઘોસો, યથા વિજ્જુતા જલધરસ્સ ગજ્જતોતિ; (સી॰ પી॰ ક॰)
    6. અભિધાવથા ચુપ્પતથા ચ (સ્યા॰)
    7. વિનાદિતત્થ (ક॰)
    8. abhidhāvathā ca patathā ca, vividhavinaditā ca dantibhi; vattatajja tumulo ghoso, yathā vijjutā jaladharassa gajjatoti; (sī. pī. ka.)
    9. abhidhāvathā cuppatathā ca (syā.)
    10. vināditattha (ka.)
    11. અભિધાવથા ચ પતથા ચ, વિવિધવિનદિતા ચ દન્તિભિ; વત્તતજ્જ તુમુલો ઘોસો, યથા વિજ્જુતા જલધરસ્સ ગજ્જતોતિ; (સી॰ પી॰ ક॰)
    12. abhidhāvathā ca patathā ca, vividhavinaditā ca dantibhi; vattatajja tumulo ghoso, yathā vijjutā jaladharassa gajjatoti; (sī. pī. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૨૯] ૯. પલાયિતજાતકવણ્ણના • [229] 9. Palāyitajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact