Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૪-૭. પાણાતિપાતીસુત્તાદિવણ્ણના
4-7. Pāṇātipātīsuttādivaṇṇanā
૨૧૪-૨૧૭. ચતુત્થં ચતુન્નં કમ્મકિલેસાનં તપ્પટિપક્ખસ્સ ચ વસેન વુત્તં, પઞ્ચમં સુક્કપક્ખાનં આદિતો ચતુન્નં મિચ્છત્તાનં વસેન, છટ્ઠં અવસેસાનં ચતુન્નં, સત્તમં અનરિયવોહારઅરિયવોહારાનં. તથા અટ્ઠમનવમદસમાનિ સપ્પટિપક્ખાનં અસ્સદ્ધમ્માનં વસેન વુત્તાનિ. સબ્બસુત્તેસુ પન સુક્કપક્ખધમ્મા લોકિયલોકુત્તરમિસ્સકાવ કથિતા. નવસુ સુત્તેસુ કિઞ્ચાપિ ‘‘સગ્ગે’’તિ વુત્તં, તયો પન મગ્ગા તીણિ ચ ફલાનિ લબ્ભન્તિયેવાતિ.
214-217. Catutthaṃ catunnaṃ kammakilesānaṃ tappaṭipakkhassa ca vasena vuttaṃ, pañcamaṃ sukkapakkhānaṃ ādito catunnaṃ micchattānaṃ vasena, chaṭṭhaṃ avasesānaṃ catunnaṃ, sattamaṃ anariyavohāraariyavohārānaṃ. Tathā aṭṭhamanavamadasamāni sappaṭipakkhānaṃ assaddhammānaṃ vasena vuttāni. Sabbasuttesu pana sukkapakkhadhammā lokiyalokuttaramissakāva kathitā. Navasu suttesu kiñcāpi ‘‘sagge’’ti vuttaṃ, tayo pana maggā tīṇi ca phalāni labbhantiyevāti.
પરિસાવગ્ગો દુતિયો.
Parisāvaggo dutiyo.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૪. પાણાતિપાતીસુત્તં • 4. Pāṇātipātīsuttaṃ
૫. પઠમમગ્ગસુત્તં • 5. Paṭhamamaggasuttaṃ
૬. દુતિયમગ્ગસુત્તં • 6. Dutiyamaggasuttaṃ
૭. પઠમવોહારપથસુત્તં • 7. Paṭhamavohārapathasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. સિક્ખાપદસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Sikkhāpadasuttādivaṇṇanā