Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદં

    5. Pañcamasikkhāpadaṃ

    ૧૧૯૯. પઞ્ચમે ગન્ધેન ચાતિ ગન્ધેતિ અત્તનો વત્થું સૂચેતિ પકાસેતીતિ ગન્ધો. વણ્ણકેન ચાતિ વિલેપનેન ચ. તઞ્હિ વણ્ણયતિ છવિસોભં પકાસેતીતિ વણ્ણકન્તિ વુચ્ચતિ. ચસદ્દેન સમાહારદ્વન્દવાક્યં દીપેતીતિ. પઞ્ચમં.

    1199. Pañcame gandhena cāti gandheti attano vatthuṃ sūceti pakāsetīti gandho. Vaṇṇakena cāti vilepanena ca. Tañhi vaṇṇayati chavisobhaṃ pakāsetīti vaṇṇakanti vuccati. Casaddena samāhāradvandavākyaṃ dīpetīti. Pañcamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદં • 5. Pañcamasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદવણ્ણના • 5. Pañcamasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact