Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā |
5. பஞ்சமஸிக்கா²பத³வண்ணனா
5. Pañcamasikkhāpadavaṇṇanā
1043. பஞ்சமே – குலே மச்ச²ரோ குலமச்ச²ரோ, குலமச்ச²ரோ ஏதிஸ்ஸா அத்தீ²தி குலமச்ச²ரினீ குலங் வா மச்ச²ராயதீதி குலமச்ச²ரினீ. குலஸ்ஸ அவண்ணந்தி தங் குலங் அஸ்ஸத்³த⁴ங் அப்பஸன்னந்தி. பி⁴க்கு²னீனங் அவண்ணந்தி பி⁴க்கு²னியோ து³ஸ்ஸீலா பாபத⁴ம்மாதி.
1043. Pañcame – kule maccharo kulamaccharo, kulamaccharo etissā atthīti kulamaccharinī kulaṃ vā maccharāyatīti kulamaccharinī. Kulassa avaṇṇanti taṃ kulaṃ assaddhaṃ appasannanti. Bhikkhunīnaṃ avaṇṇanti bhikkhuniyo dussīlā pāpadhammāti.
1045. ஸந்தங்யேவ ஆதீ³னவந்தி குலஸ்ஸ வா பி⁴க்கு²னீனங் வா ஸந்தங் அகு³ணங். ஸேஸங் உத்தானமேவ. திஸமுட்டா²னங் – கிரியங், ஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், ஸசித்தகங், லோகவஜ்ஜங், காயகம்மங், வசீகம்மங், அகுஸலசித்தங் து³க்க²வேத³னந்தி.
1045.Santaṃyeva ādīnavanti kulassa vā bhikkhunīnaṃ vā santaṃ aguṇaṃ. Sesaṃ uttānameva. Tisamuṭṭhānaṃ – kiriyaṃ, saññāvimokkhaṃ, sacittakaṃ, lokavajjaṃ, kāyakammaṃ, vacīkammaṃ, akusalacittaṃ dukkhavedananti.
பஞ்சமஸிக்கா²பத³ங்.
Pañcamasikkhāpadaṃ.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³ • Bhikkhunīvibhaṅga / 5. பஞ்சமஸிக்கா²பத³ங் • 5. Pañcamasikkhāpadaṃ
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 1. பட²மாதி³ஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 5. பஞ்சமஸிக்கா²பத³ங் • 5. Pañcamasikkhāpadaṃ