Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi |
૫૫. પઞ્ચાવુધજાતકં
55. Pañcāvudhajātakaṃ
૫૫.
55.
યો અલીનેન ચિત્તેન, અલીનમનસો નરો;
Yo alīnena cittena, alīnamanaso naro;
ભાવેતિ કુસલં ધમ્મં, યોગક્ખેમસ્સ પત્તિયા;
Bhāveti kusalaṃ dhammaṃ, yogakkhemassa pattiyā;
પાપુણે અનુપુબ્બેન, સબ્બસંયોજનક્ખયન્તિ.
Pāpuṇe anupubbena, sabbasaṃyojanakkhayanti.
પઞ્ચાવુધજાતકં પઞ્ચમં.
Pañcāvudhajātakaṃ pañcamaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૫૫] ૫. પઞ્ચાવુધજાતકવણ્ણના • [55] 5. Pañcāvudhajātakavaṇṇanā