Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મિલિન્દપઞ્હપાળિ • Milindapañhapāḷi

    ૮. પઞ્ઞાપતિટ્ઠાનપઞ્હો

    8. Paññāpatiṭṭhānapañho

    . રાજા આહ ‘‘ભન્તે નાગસેન, પઞ્ઞા કુહિં પટિવસતી’’તિ? ‘‘ન કત્થચિ મહારાજા’’તિ. ‘‘તેન હિ, ભન્તે નાગસેન, નત્થિ પઞ્ઞા’’તિ. ‘‘વાતો, મહારાજ, કુહિં પટિવસતી’’તિ? ‘‘ન કત્થચિ ભન્તે’’તિ. ‘‘તેન હિ, મહારાજ, નત્થિ વાતો’’તિ.

    8. Rājā āha ‘‘bhante nāgasena, paññā kuhiṃ paṭivasatī’’ti? ‘‘Na katthaci mahārājā’’ti. ‘‘Tena hi, bhante nāgasena, natthi paññā’’ti. ‘‘Vāto, mahārāja, kuhiṃ paṭivasatī’’ti? ‘‘Na katthaci bhante’’ti. ‘‘Tena hi, mahārāja, natthi vāto’’ti.

    ‘‘કલ્લોસિ, ભન્તે નાગસેના’’તિ.

    ‘‘Kallosi, bhante nāgasenā’’ti.

    પઞ્ઞાપતિટ્ઠાનપઞ્હો અટ્ઠમો.

    Paññāpatiṭṭhānapañho aṭṭhamo.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact