Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā

    પઞ્ઞાસગિહિસહાયપબ્બજ્જાકથાવણ્ણના

    Paññāsagihisahāyapabbajjākathāvaṇṇanā

    ૩૧. પઞ્ઞાસમત્તાનં ગિહિસહાયાનં પબ્બજ્જાયપિ યં વત્તબ્બં, તં વુત્તમેવ. ઇમેસં પન સબ્બેસં પુબ્બયોગો વત્તબ્બોતિ તં દસ્સેતું ‘‘યસઆદીનં કુલપુત્તાનં અયં પુબ્બયોગો’’તિઆદિમાહ. તત્થ વગ્ગબન્ધનેનાતિ ગણબન્ધનેન, એકીભૂતાતિ વુત્તં હોતિ. અનાથસરીરાનીતિ અનાથાનિ મતકળેવરાનિ. પટિજગ્ગન્તાતિ બહિ નીહરિત્વા ઝાપેન્તા.

    31. Paññāsamattānaṃ gihisahāyānaṃ pabbajjāyapi yaṃ vattabbaṃ, taṃ vuttameva. Imesaṃ pana sabbesaṃ pubbayogo vattabboti taṃ dassetuṃ ‘‘yasaādīnaṃkulaputtānaṃ ayaṃ pubbayogo’’tiādimāha. Tattha vaggabandhanenāti gaṇabandhanena, ekībhūtāti vuttaṃ hoti. Anāthasarīrānīti anāthāni matakaḷevarāni. Paṭijaggantāti bahi nīharitvā jhāpentā.

    પઞ્ઞાસગિહિસહાયપબ્બજ્જાકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paññāsagihisahāyapabbajjākathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૭. પબ્બજ્જાકથા • 7. Pabbajjākathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / પબ્બજ્જાકથા • Pabbajjākathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૭. પબ્બજ્જાકથા • 7. Pabbajjākathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact