Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૫. પઞ્ઞાસુત્તવણ્ણના

    5. Paññāsuttavaṇṇanā

    ૨૫. પઞ્ચમે યતોતિ યસ્મિં કાલે. સુપરિચિતં હોતીતિ સુટ્ઠુ ઉપચિતં સુવડ્ઢિતં હોતિ. કલ્લં વચનાયાતિ યુત્તં વત્તું. વીતરાગન્તિ વિગતરાગં. અસરાગધમ્મન્તિ ન સરજ્જનસભાવં. અનાવત્તિધમ્મન્તિ અનાવત્તનસભાવં અનિબ્બત્તારહં, અપ્પટિસન્ધિકભાવેનેવ નિરુજ્ઝનસભાવન્તિ અત્થો. ઇમસ્મિં સુત્તે ખીણાસવોવ કથિતો.

    25. Pañcame yatoti yasmiṃ kāle. Suparicitaṃ hotīti suṭṭhu upacitaṃ suvaḍḍhitaṃ hoti. Kallaṃ vacanāyāti yuttaṃ vattuṃ. Vītarāganti vigatarāgaṃ. Asarāgadhammanti na sarajjanasabhāvaṃ. Anāvattidhammanti anāvattanasabhāvaṃ anibbattārahaṃ, appaṭisandhikabhāveneva nirujjhanasabhāvanti attho. Imasmiṃ sutte khīṇāsavova kathito.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૫. પઞ્ઞાસુત્તં • 5. Paññāsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૪-૫. સત્તાવાસસુત્તાદિવણ્ણના • 4-5. Sattāvāsasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact