Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૭-૧૦. પાપધમ્મસુત્તચતુક્કવણ્ણના
7-10. Pāpadhammasuttacatukkavaṇṇanā
૨૦૭-૨૧૦. સત્તમે પાપન્તિ લામકં સંકિલિટ્ઠપુગ્ગલં. કલ્યાણન્તિ ભદ્દકં અનવજ્જપુગ્ગલં. સેસમેત્થ ઉત્તાનત્થમેવ. અટ્ઠમેપિ એસેવ નયો. નવમે પાપધમ્મન્તિ લામકધમ્મં. કલ્યાણધમ્મન્તિ અનવજ્જધમ્મં. સેસમેત્થ ઉત્તાનત્થમેવ. દસમેપિ એસેવ નયો. ઇમસ્મિં વગ્ગે દસસુપિ સુત્તેસુ અગારિયપ્પટિપદા કથિતા. સચેપિ સોતાપન્નસકદાગામિનો હોન્તિ, વટ્ટતિયેવાતિ.
207-210. Sattame pāpanti lāmakaṃ saṃkiliṭṭhapuggalaṃ. Kalyāṇanti bhaddakaṃ anavajjapuggalaṃ. Sesamettha uttānatthameva. Aṭṭhamepi eseva nayo. Navame pāpadhammanti lāmakadhammaṃ. Kalyāṇadhammanti anavajjadhammaṃ. Sesamettha uttānatthameva. Dasamepi eseva nayo. Imasmiṃ vagge dasasupi suttesu agāriyappaṭipadā kathitā. Sacepi sotāpannasakadāgāmino honti, vaṭṭatiyevāti.
સપ્પુરિસવગ્ગો પઠમો.
Sappurisavaggo paṭhamo.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૭. પઠમપાપધમ્મસુત્તં • 7. Paṭhamapāpadhammasuttaṃ
૮. દુતિયપાપધમ્મસુત્તં • 8. Dutiyapāpadhammasuttaṃ
૯. તતિયપાપધમ્મસુત્તં • 9. Tatiyapāpadhammasuttaṃ
૧૦. ચતુત્થપાપધમ્મસુત્તં • 10. Catutthapāpadhammasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. સિક્ખાપદસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Sikkhāpadasuttādivaṇṇanā