Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā

    પારાજિકાદિપઞ્હવણ્ણના

    Pārājikādipañhavaṇṇanā

    ૪૮૦. સહ દુસ્સેન મેથુનવીતિક્કમસ્સ સક્કુણેય્યતાય ‘‘દુસ્સકુટિઆદીનિ સન્ધાયા’’તિ વુત્તં. લિઙ્ગપરિવત્તં સન્ધાય વુત્તાતિ ‘‘લિઙ્ગપરિવત્તે સતિ પટિગ્ગહણસ્સ વિજહનતો સામં ગહેત્વા ભુઞ્જિતું ન વટ્ટતી’’તિ લિઙ્ગપરિવત્તનં સન્ધાય વુત્તા.

    480. Saha dussena methunavītikkamassa sakkuṇeyyatāya ‘‘dussakuṭiādīni sandhāyā’’ti vuttaṃ. Liṅgaparivattaṃ sandhāya vuttāti ‘‘liṅgaparivatte sati paṭiggahaṇassa vijahanato sāmaṃ gahetvā bhuñjituṃ na vaṭṭatī’’ti liṅgaparivattanaṃ sandhāya vuttā.

    ૪૮૧. સુપ્પતિટ્ઠિતનિગ્રોધસદિસન્તિ યોજનદ્વિયોજનાદિપરમં મહાનિગ્રોધં સન્ધાય વુત્તં.

    481.Suppatiṭṭhitanigrodhasadisanti yojanadviyojanādiparamaṃ mahānigrodhaṃ sandhāya vuttaṃ.

    સેદમોચનગાથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sedamocanagāthāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi
    ૨. પારાજિકાદિપઞ્હા • 2. Pārājikādipañhā
    ૩. પાચિત્તિયાદિપઞ્હા • 3. Pācittiyādipañhā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā
    (૨) પારાજિકાદિપઞ્હાવણ્ણના • (2) Pārājikādipañhāvaṇṇanā
    (૩) પાચિત્તિયાદિપઞ્હાવણ્ણના • (3) Pācittiyādipañhāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā
    પારાજિકાદિપઞ્હાવણ્ણના • Pārājikādipañhāvaṇṇanā
    પાચિત્તિયાદિપઞ્હાવણ્ણના • Pācittiyādipañhāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / પારાજિકાદિપઞ્હાવણ્ણના • Pārājikādipañhāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
    (૨) પારાજિકાદિપઞ્હાવણ્ણના • (2) Pārājikādipañhāvaṇṇanā
    (૩) પાચિત્તિયાદિપઞ્હાવણ્ણના • (3) Pācittiyādipañhāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact