Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૬. પારાપરિયત્થેરગાથા

    6. Pārāpariyattheragāthā

    ૧૧૬.

    116.

    ‘‘છફસ્સાયતને હિત્વા, ગુત્તદ્વારો સુસંવુતો;

    ‘‘Chaphassāyatane hitvā, guttadvāro susaṃvuto;

    અઘમૂલં વમિત્વાન, પત્તો મે આસવક્ખયો’’તિ.

    Aghamūlaṃ vamitvāna, patto me āsavakkhayo’’ti.

    … પારાપરિયો 1 થેરો ….

    … Pārāpariyo 2 thero ….







    Footnotes:
    1. પારાસરિયો (સી॰), પારંપરિયો (ક॰)
    2. pārāsariyo (sī.), pāraṃpariyo (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૬. પારાપરિયત્થેરગાથાવણ્ણના • 6. Pārāpariyattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact