Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૮. પરિહાનિસુત્તવણ્ણના

    8. Parihānisuttavaṇṇanā

    ૧૫૮. અટ્ઠમે ગમ્ભીરેસૂતિ અત્થગમ્ભીરેસુ. ઠાનાઠાનેસૂતિ કારણાકારણેસુ. ન કમતીતિ નાવગાહતિ નપ્પવત્તતિ. પઞ્ઞાચક્ખૂતિ એત્થ ઉગ્ગહપરિપુચ્છાપઞ્ઞાપિ વટ્ટતિ, સમ્મસનપ્પટિવેધપઞ્ઞાપિ વટ્ટતિયેવ.

    158. Aṭṭhame gambhīresūti atthagambhīresu. Ṭhānāṭhānesūti kāraṇākāraṇesu. Na kamatīti nāvagāhati nappavattati. Paññācakkhūti ettha uggahaparipucchāpaññāpi vaṭṭati, sammasanappaṭivedhapaññāpi vaṭṭatiyeva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૮. પરિહાનિસુત્તં • 8. Parihānisuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૬-૮. કપ્પસુત્તાદિવણ્ણના • 6-8. Kappasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact