Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi |
૬. સેખિયકણ્ડં
6. Sekhiyakaṇḍaṃ
૧. પરિમણ્ડલવગ્ગો
1. Parimaṇḍalavaggo
૧૭૫. અનાદરિયં પટિચ્ચ પુરતો વા પચ્છતો વા ઓલમ્બેન્તો નિવાસેન્તો કતિ આપત્તિયો આપજ્જતિ? અનાદરિયં પટિચ્ચ પુરતો વા પચ્છતો વા ઓલમ્બેન્તો નિવાસેન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં – અનાદરિયં પટિચ્ચ પુરતો વા પચ્છતો વા ઓલમ્બેન્તો નિવાસેન્તો ઇમં એકં આપત્તિં આપજ્જતિ.
175. Anādariyaṃ paṭicca purato vā pacchato vā olambento nivāsento kati āpattiyo āpajjati? Anādariyaṃ paṭicca purato vā pacchato vā olambento nivāsento ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ – anādariyaṃ paṭicca purato vā pacchato vā olambento nivāsento imaṃ ekaṃ āpattiṃ āpajjati.
…અનાદરિયં પટિચ્ચ પુરતો વા પચ્છતો વા ઓલમ્બેન્તો પારુપન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….
…Anādariyaṃ paṭicca purato vā pacchato vā olambento pārupanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….
…અનાદરિયં પટિચ્ચ કાયં વિવરિત્વા અન્તરઘરે ગચ્છન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….
…Anādariyaṃ paṭicca kāyaṃ vivaritvā antaraghare gacchanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….
…અનાદરિયં પટિચ્ચ કાયં વિવરિત્વા અન્તરઘરે નિસીદન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….
…Anādariyaṃ paṭicca kāyaṃ vivaritvā antaraghare nisīdanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….
…અનાદરિયં પટિચ્ચ હત્થં વા પાદં વા કીળાપેન્તો અન્તરઘરે ગચ્છન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….
…Anādariyaṃ paṭicca hatthaṃ vā pādaṃ vā kīḷāpento antaraghare gacchanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….
…અનાદરિયં પટિચ્ચ હત્થં વા પાદં વા કીળાપેન્તો અન્તરઘરે નિસીદન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….
…Anādariyaṃ paṭicca hatthaṃ vā pādaṃ vā kīḷāpento antaraghare nisīdanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….
…અનાદરિયં પટિચ્ચ તહં તહં ઓલોકેન્તો અન્તરઘરે ગચ્છન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….
…Anādariyaṃ paṭicca tahaṃ tahaṃ olokento antaraghare gacchanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….
…અનાદરિયં પટિચ્ચ તહં તહં ઓલોકેન્તો અન્તરઘરે નિસીદન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….
…Anādariyaṃ paṭicca tahaṃ tahaṃ olokento antaraghare nisīdanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….
…અનાદરિયં પટિચ્ચ ઉક્ખિત્તકાય અન્તરઘરે ગચ્છન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….
…Anādariyaṃ paṭicca ukkhittakāya antaraghare gacchanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….
…અનાદરિયં પટિચ્ચ ઉક્ખિત્તકાય અન્તરઘરે નિસીદન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….
…Anādariyaṃ paṭicca ukkhittakāya antaraghare nisīdanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….
પરિમણ્ડલવગ્ગો પઠમો.
Parimaṇḍalavaggo paṭhamo.