Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૧૨. પરિણામનસિક્ખાપદં

    12. Pariṇāmanasikkhāpadaṃ

    ૪૮૯. દ્વાદસમે ન્તિ પદત્થવિનિચ્છયત્થસઙ્ખાતં યં વચનં. તત્થાતિ તિંસકકણ્ડે. ઇધાતિ દ્વેનવુતિકણ્ડે, સિક્ખાપદે વા. પુગ્ગલસ્સાતિ પરપુગ્ગલસ્સાતિ. દ્વાદસમં.

    489. Dvādasame yanti padatthavinicchayatthasaṅkhātaṃ yaṃ vacanaṃ. Tatthāti tiṃsakakaṇḍe. Idhāti dvenavutikaṇḍe, sikkhāpade vā. Puggalassāti parapuggalassāti. Dvādasamaṃ.

    સહધમ્મિકવગ્ગો અટ્ઠમો.

    Sahadhammikavaggo aṭṭhamo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૮. સહધમ્મિકવગ્ગો • 8. Sahadhammikavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૧૨. પરિણામનસિક્ખાપદવણ્ણના • 12. Pariṇāmanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૧૧. દુબ્બલસિક્ખાપદવણ્ણના • 11. Dubbalasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૧૧. દુબ્બલસિક્ખાપદવણ્ણના • 11. Dubbalasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact