Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā

    ૯. પરિપાચિતસિક્ખાપદવણ્ણના

    9. Paripācitasikkhāpadavaṇṇanā

    ૧૯૪. નવમે પટિયાદિતન્તિ ભિક્ખૂનં અત્થાય સમ્પાદિતં. ઞાતકા વા હોન્તિ પવારિતા વાતિ એત્થ સચેપિ ભિક્ખુનો અઞ્ઞાતકા અપ્પવારિતા ચ સિયું, ભિક્ખુનિયા ઞાતકા પવારિતા ચે, વટ્ટતિ.

    194. Navame paṭiyāditanti bhikkhūnaṃ atthāya sampāditaṃ. Ñātakā vā honti pavāritā vāti ettha sacepi bhikkhuno aññātakā appavāritā ca siyuṃ, bhikkhuniyā ñātakā pavāritā ce, vaṭṭati.

    ૧૯૭. પાપભિક્ખૂનં પક્ખુપચ્છેદાય ઇદં પઞ્ઞત્તં, તસ્મા પઞ્ચભોજનેયેવ આપત્તિ વુત્તા. પઞ્ચ ભોજનાનિ ઠપેત્વા સબ્બત્થ અનાપત્તીતિ ઇદં પન ઇમિના સિક્ખાપદેન અનાપત્તિદસ્સનત્થં વુત્તં. વિઞ્ઞત્તિયા ઉપ્પન્નં પરિભુઞ્જન્તસ્સ હિ અઞ્ઞત્થ વુત્તનયેન દુક્કટં. સેસં ઉત્તાનમેવ. ભિક્ખુનિપરિપાચિતભાવો, જાનનં, ગિહિસમારમ્ભાભાવો, ઓદનાદીનં અઞ્ઞતરતા, તસ્સ અજ્ઝોહરણન્તિ ઇમાનિ પનેત્થ પઞ્ચ અઙ્ગાનિ.

    197. Pāpabhikkhūnaṃ pakkhupacchedāya idaṃ paññattaṃ, tasmā pañcabhojaneyeva āpatti vuttā. Pañca bhojanāni ṭhapetvā sabbattha anāpattīti idaṃ pana iminā sikkhāpadena anāpattidassanatthaṃ vuttaṃ. Viññattiyā uppannaṃ paribhuñjantassa hi aññattha vuttanayena dukkaṭaṃ. Sesaṃ uttānameva. Bhikkhuniparipācitabhāvo, jānanaṃ, gihisamārambhābhāvo, odanādīnaṃ aññataratā, tassa ajjhoharaṇanti imāni panettha pañca aṅgāni.

    પરિપાચિતસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paripācitasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૩. ઓવાદવગ્ગો • 3. Ovādavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૯. પરિપાચિતસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Paripācitasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૯. પરિપાચિતસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Paripācitasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૯. પરિપાચિતસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Paripācitasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૯. પરિપાચિતસિક્ખાપદં • 9. Paripācitasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact