Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / નેત્તિપ્પકરણ-અટ્ઠકથા • Nettippakaraṇa-aṭṭhakathā |
૯. પરિવત્તનહારસમ્પાતવણ્ણના
9. Parivattanahārasampātavaṇṇanā
૭૧. પરિવત્તનહારે આવટ્ટહારે વુત્તનયેન સમથવિપસ્સનાનિદ્ધારણં અકત્વા ‘‘સમથવિપસ્સનાય ભાવિતાયા’’તિ આહ. લોકિયા ચેત્થ સમથવિપસ્સના દટ્ઠબ્બા. પટિપક્ખેનાતિ ‘‘અરક્ખિતેન ચિત્તેના’’તિ ગાથાય પટિપક્ખેનાતિ અધિપ્પાયો. અથ વા વિભત્તિહારે નિદ્દિટ્ઠસ્સ અકુસલપક્ખસ્સ પટિપક્ખેનાતિ અત્થો.
71. Parivattanahāre āvaṭṭahāre vuttanayena samathavipassanāniddhāraṇaṃ akatvā ‘‘samathavipassanāya bhāvitāyā’’ti āha. Lokiyā cettha samathavipassanā daṭṭhabbā. Paṭipakkhenāti ‘‘arakkhitena cittenā’’ti gāthāya paṭipakkhenāti adhippāyo. Atha vā vibhattihāre niddiṭṭhassa akusalapakkhassa paṭipakkhenāti attho.
પરિવત્તનહારસમ્પાતવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Parivattanahārasampātavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / ખુદ્દકનિકાય • Khuddakanikāya / નેત્તિપ્પકરણપાળિ • Nettippakaraṇapāḷi / ૯. પરિવત્તનહારસમ્પાતો • 9. Parivattanahārasampāto
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ખુદ્દકનિકાય (ટીકા) • Khuddakanikāya (ṭīkā) / નેત્તિવિભાવિની • Nettivibhāvinī / ૯. પરિવત્તનહારસમ્પાતવિભાવના • 9. Parivattanahārasampātavibhāvanā