Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૧૭. પસાદકરધમ્મવગ્ગો

    17. Pasādakaradhammavaggo

    ૩૬૬-૩૮૧. ‘‘અદ્ધમિદં , ભિક્ખવે, લાભાનં યદિદં આરઞ્ઞિકત્તં 1 …પે॰… પિણ્ડપાતિકત્તં… પંસુકૂલિકત્તં… તેચીવરિકત્તં… ધમ્મકથિકત્તં… વિનયધરત્તં 2 … બાહુસચ્ચં… થાવરેય્યં… આકપ્પસમ્પદા… પરિવારસમ્પદા… મહાપરિવારતા… કોલપુત્તિ… વણ્ણપોક્ખરતા… કલ્યાણવાક્કરણતા… અપ્પિચ્છતા… અપ્પાબાધતા’’તિ.

    366-381. ‘‘Addhamidaṃ , bhikkhave, lābhānaṃ yadidaṃ āraññikattaṃ 3 …pe… piṇḍapātikattaṃ… paṃsukūlikattaṃ… tecīvarikattaṃ… dhammakathikattaṃ… vinayadharattaṃ 4 … bāhusaccaṃ… thāvareyyaṃ… ākappasampadā… parivārasampadā… mahāparivāratā… kolaputti… vaṇṇapokkharatā… kalyāṇavākkaraṇatā… appicchatā… appābādhatā’’ti.

    સોળસ પસાદકરધમ્મા નિટ્ઠિતા.

    Soḷasa pasādakaradhammā niṭṭhitā.

    પસાદકરધમ્મવગ્ગો સત્તરસમો.

    Pasādakaradhammavaggo sattarasamo.







    Footnotes:
    1. અરઞ્ઞકત્તં (સબ્બત્થ)
    2. વિનયધરકત્તં (સ્યા॰ કં॰ પી॰ ક॰)
    3. araññakattaṃ (sabbattha)
    4. vinayadharakattaṃ (syā. kaṃ. pī. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧૭. પસાદકરધમ્મવગ્ગવણ્ણના • 17. Pasādakaradhammavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧૭. પસાદકરધમ્મવગ્ગવણ્ણના • 17. Pasādakaradhammavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact