Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૪. પસાદસુત્તવણ્ણના

    4. Pasādasuttavaṇṇanā

    ૩૪. ચતુત્થે અગ્ગેસુ પસાદા, અગ્ગા વા પસાદાતિ અગ્ગપ્પસાદા. યાવતાતિ યત્તકા. અપદાતિ નિપ્પદા અહિમચ્છાદયો. દ્વિપદાતિ મનુસ્સપક્ખિઆદયો. ચતુપ્પદાતિ હત્થિઅસ્સાદયો. બહુપ્પદાતિ સતપદિઆદયો. નેવસઞ્ઞિનાસઞ્ઞિનોતિ ભવગ્ગે નિબ્બત્તસત્તા. અગ્ગમક્ખાયતીતિ ગુણેહિ અગ્ગો ઉત્તમો સેટ્ઠોતિ અક્ખાયતિ. અસઙ્ખતાતિ નિબ્બાનમેવ ગહેત્વા વુત્તં. વિરાગોતિઆદીનિ નિબ્બાનસ્સેવ નામાનિ. તઞ્હિ આગમ્મ સબ્બકિલેસા વિરજ્જન્તિ, સબ્બે રાગમદાદયો મદા નિમ્મદા હોન્તિ, અભાવં ગચ્છન્તિ, સબ્બા પિપાસા વિનયં ઉપેન્તિ, સબ્બે આલયા સમુગ્ઘાતં ગચ્છન્તિ, વટ્ટાનિ ઉપચ્છિજ્જન્તિ, તણ્હા ખીયન્તિ, વટ્ટદુક્ખા નિરુજ્ઝન્તિ, સબ્બે પરિળાહા નિબ્બાયન્તિ. તસ્મા એતાનિ નામાનિ લભતિ. સેસમેત્થ ઉત્તાનત્થમેવાતિ.

    34. Catutthe aggesu pasādā, aggā vā pasādāti aggappasādā. Yāvatāti yattakā. Apadāti nippadā ahimacchādayo. Dvipadāti manussapakkhiādayo. Catuppadāti hatthiassādayo. Bahuppadāti satapadiādayo. Nevasaññināsaññinoti bhavagge nibbattasattā. Aggamakkhāyatīti guṇehi aggo uttamo seṭṭhoti akkhāyati. Asaṅkhatāti nibbānameva gahetvā vuttaṃ. Virāgotiādīni nibbānasseva nāmāni. Tañhi āgamma sabbakilesā virajjanti, sabbe rāgamadādayo madā nimmadā honti, abhāvaṃ gacchanti, sabbā pipāsā vinayaṃ upenti, sabbe ālayā samugghātaṃ gacchanti, vaṭṭāni upacchijjanti, taṇhā khīyanti, vaṭṭadukkhā nirujjhanti, sabbe pariḷāhā nibbāyanti. Tasmā etāni nāmāni labhati. Sesamettha uttānatthamevāti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૪. અગ્ગપ્પસાદસુત્તં • 4. Aggappasādasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૪. અગ્ગપસાદસુત્તવણ્ણના • 4. Aggapasādasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact