Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પેતવત્થુપાળિ • Petavatthupāḷi

    ૧૧. પાટલિપુત્તપેતવત્થુ

    11. Pāṭaliputtapetavatthu

    ૭૯૩.

    793.

    ‘‘દિટ્ઠા તયા નિરયા તિરચ્છાનયોનિ,

    ‘‘Diṭṭhā tayā nirayā tiracchānayoni,

    પેતા અસુરા અથવાપિ માનુસા દેવા; સયમદ્દસ કમ્મવિપાકમત્તનો,

    Petā asurā athavāpi mānusā devā; Sayamaddasa kammavipākamattano,

    નેસ્સામિ તં પાટલિપુત્તમક્ખતં; તત્થ ગન્ત્વા કુસલં કરોહિ કમ્મં’’.

    Nessāmi taṃ pāṭaliputtamakkhataṃ; Tattha gantvā kusalaṃ karohi kammaṃ’’.

    ૭૯૪.

    794.

    ‘‘અત્થકામોસિ મે યક્ખ, હિતકામોસિ દેવતે;

    ‘‘Atthakāmosi me yakkha, hitakāmosi devate;

    કરોમિ તુય્હં વચનં, ત્વંસિ આચરિયો મમ.

    Karomi tuyhaṃ vacanaṃ, tvaṃsi ācariyo mama.

    ૭૯૫.

    795.

    ‘‘દિટ્ઠા મયા નિરયા તિરચ્છાનયોનિ, પેતા અસુરા અથવાપિ માનુસા દેવા;

    ‘‘Diṭṭhā mayā nirayā tiracchānayoni, petā asurā athavāpi mānusā devā;

    સયમદ્દસં કમ્મવિપાકમત્તનો, કાહામિ પુઞ્ઞાનિ અનપ્પકાની’’તિ.

    Sayamaddasaṃ kammavipākamattano, kāhāmi puññāni anappakānī’’ti.

    પાટલિપુત્તપેતવત્થુ એકાદસમં.

    Pāṭaliputtapetavatthu ekādasamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / પેતવત્થુ-અટ્ઠકથા • Petavatthu-aṭṭhakathā / ૧૧. પાટલિપુત્તપેતવત્થુવણ્ણના • 11. Pāṭaliputtapetavatthuvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact