Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૮. પઠમઅભબ્બટ્ઠાનસુત્તં

    8. Paṭhamaabhabbaṭṭhānasuttaṃ

    ૯૨. ‘‘છયિમાનિ, ભિક્ખવે, અભબ્બટ્ઠાનાનિ. કતમાનિ છ? અભબ્બો દિટ્ઠિસમ્પન્નો પુગ્ગલો સત્થરિ અગારવો વિહરિતું અપ્પતિસ્સો, અભબ્બો દિટ્ઠિસમ્પન્નો પુગ્ગલો ધમ્મે અગારવો વિહરિતું અપ્પતિસ્સો, અભબ્બો દિટ્ઠિસમ્પન્નો પુગ્ગલો સઙ્ઘે અગારવો વિહરિતું અપ્પતિસ્સો, અભબ્બો દિટ્ઠિસમ્પન્નો પુગ્ગલો સિક્ખાય અગારવો વિહરિતું અપ્પતિસ્સો, અભબ્બો દિટ્ઠિસમ્પન્નો પુગ્ગલો અનાગમનીયં વત્થું પચ્ચાગન્તું, અભબ્બો દિટ્ઠિસમ્પન્નો પુગ્ગલો અટ્ઠમં ભવં નિબ્બત્તેતું. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, છ અભબ્બટ્ઠાનાની’’તિ. અટ્ઠમં.

    92. ‘‘Chayimāni, bhikkhave, abhabbaṭṭhānāni. Katamāni cha? Abhabbo diṭṭhisampanno puggalo satthari agāravo viharituṃ appatisso, abhabbo diṭṭhisampanno puggalo dhamme agāravo viharituṃ appatisso, abhabbo diṭṭhisampanno puggalo saṅghe agāravo viharituṃ appatisso, abhabbo diṭṭhisampanno puggalo sikkhāya agāravo viharituṃ appatisso, abhabbo diṭṭhisampanno puggalo anāgamanīyaṃ vatthuṃ paccāgantuṃ, abhabbo diṭṭhisampanno puggalo aṭṭhamaṃ bhavaṃ nibbattetuṃ. Imāni kho, bhikkhave, cha abhabbaṭṭhānānī’’ti. Aṭṭhamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૮-૧૧. અભબ્બટ્ઠાનસુત્તચતુક્કવણ્ણના • 8-11. Abhabbaṭṭhānasuttacatukkavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૨-૧૧. આવરણસુત્તાદિવણ્ણના • 2-11. Āvaraṇasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact