Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૪. પઠમઅગ્ગસુત્તં

    4. Paṭhamaaggasuttaṃ

    ૭૪. ‘‘ચત્તારિમાનિ, ભિક્ખવે, અગ્ગાનિ. કતમાનિ ચત્તારિ? સીલગ્ગં, સમાધિગ્ગં 1, પઞ્ઞાગ્ગં, વિમુત્તગ્ગં – ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, ચત્તારિ અગ્ગાની’’તિ. ચતુત્થં.

    74. ‘‘Cattārimāni, bhikkhave, aggāni. Katamāni cattāri? Sīlaggaṃ, samādhiggaṃ 2, paññāggaṃ, vimuttaggaṃ – imāni kho, bhikkhave, cattāri aggānī’’ti. Catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. સમાધગ્ગં (સી॰ સ્યા॰ કં)
    2. samādhaggaṃ (sī. syā. kaṃ)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૪-૫. અગ્ગસુત્તદ્વયવણ્ણના • 4-5. Aggasuttadvayavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૩-૫. સપ્પુરિસસુત્તાદિવણ્ણના • 3-5. Sappurisasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact