Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya |
૩. પઠમઅગ્ગિસુત્તં
3. Paṭhamaaggisuttaṃ
૪૬. ‘‘સત્તિમે , ભિક્ખવે, અગ્ગી. કતમે સત્ત? રાગગ્ગિ, દોસગ્ગિ, મોહગ્ગિ, આહુનેય્યગ્ગિ, ગહપતગ્ગિ, દક્ખિણેય્યગ્ગિ, કટ્ઠગ્ગિ – ઇમે ખો, ભિક્ખવે, સત્ત અગ્ગી’’તિ. તતિયં.
46. ‘‘Sattime , bhikkhave, aggī. Katame satta? Rāgaggi, dosaggi, mohaggi, āhuneyyaggi, gahapataggi, dakkhiṇeyyaggi, kaṭṭhaggi – ime kho, bhikkhave, satta aggī’’ti. Tatiyaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૩. પઠમઅગ્ગિસુત્તવણ્ણના • 3. Paṭhamaaggisuttavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૩. પઠમઅગ્ગિસુત્તવણ્ણના • 3. Paṭhamaaggisuttavaṇṇanā