Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૭. પઠમબન્ધનસુત્તં

    7. Paṭhamabandhanasuttaṃ

    ૧૭. ‘‘અટ્ઠહિ, ભિક્ખવે, આકારેહિ ઇત્થી પુરિસં બન્ધતિ. કતમેહિ અટ્ઠહિ? રુણ્ણેન, ભિક્ખવે, ઇત્થી પુરિસં બન્ધતિ; હસિતેન, ભિક્ખવે, ઇત્થી પુરિસં બન્ધતિ; ભણિતેન, ભિક્ખવે, ઇત્થી પુરિસં બન્ધતિ; આકપ્પેન, ભિક્ખવે, ઇત્થી પુરિસં બન્ધતિ ; વનભઙ્ગેન, ભિક્ખવે, ઇત્થી પુરિસં બન્ધતિ; ગન્ધેન, ભિક્ખવે, ઇત્થી પુરિસં બન્ધતિ; રસેન, ભિક્ખવે, ઇત્થી પુરિસં બન્ધતિ; ફસ્સેન, ભિક્ખવે, ઇત્થી પુરિસં બન્ધતિ. ઇમેહિ ખો, ભિક્ખવે, અટ્ઠહાકારેહિ ઇત્થી પુરિસં બન્ધતિ. તે, ભિક્ખવે, સત્તા સુબદ્ધા 1, યે 2 ફસ્સેન બદ્ધા’’તિ 3. સત્તમં.

    17. ‘‘Aṭṭhahi, bhikkhave, ākārehi itthī purisaṃ bandhati. Katamehi aṭṭhahi? Ruṇṇena, bhikkhave, itthī purisaṃ bandhati; hasitena, bhikkhave, itthī purisaṃ bandhati; bhaṇitena, bhikkhave, itthī purisaṃ bandhati; ākappena, bhikkhave, itthī purisaṃ bandhati ; vanabhaṅgena, bhikkhave, itthī purisaṃ bandhati; gandhena, bhikkhave, itthī purisaṃ bandhati; rasena, bhikkhave, itthī purisaṃ bandhati; phassena, bhikkhave, itthī purisaṃ bandhati. Imehi kho, bhikkhave, aṭṭhahākārehi itthī purisaṃ bandhati. Te, bhikkhave, sattā subaddhā 4, ye 5 phassena baddhā’’ti 6. Sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. સુબન્ધા (સી॰ સ્યા॰ ક॰)
    2. યેવ (સ્યા॰ પી॰ ક॰)
    3. બન્ધાતિ (સી॰ સ્યા॰ ક॰)
    4. subandhā (sī. syā. ka.)
    5. yeva (syā. pī. ka.)
    6. bandhāti (sī. syā. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૭-૮. બન્ધનસુત્તદ્વયવણ્ણના • 7-8. Bandhanasuttadvayavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૮. મલસુત્તાદિવણ્ણના • 5-8. Malasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact