Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમાનવત્થુપાળિ • Vimānavatthupāḷi

    ૧૦. પઠમભિક્ખાદાયિકાવિમાનવત્થુ

    10. Paṭhamabhikkhādāyikāvimānavatthu

    ૨૭૦.

    270.

    ‘‘અભિક્કન્તેન વણ્ણેન, યા ત્વં તિટ્ઠસિ દેવતે;

    ‘‘Abhikkantena vaṇṇena, yā tvaṃ tiṭṭhasi devate;

    ઓભાસેન્તી દિસા સબ્બા, ઓસધી વિય તારકા.

    Obhāsentī disā sabbā, osadhī viya tārakā.

    ૨૭૧.

    271.

    ‘‘કેન તેતાદિસો વણ્ણો…પે॰…વણ્ણો ચ તે સબ્બદિસા પભાસતી’’તિ.

    ‘‘Kena tetādiso vaṇṇo…pe…vaṇṇo ca te sabbadisā pabhāsatī’’ti.

    ૨૭૩.

    273.

    સા દેવતા અત્તમના…પે॰… યસ્સ કમ્મસ્સિદં ફલં.

    Sā devatā attamanā…pe… yassa kammassidaṃ phalaṃ.

    ૨૭૪.

    274.

    ‘‘અહં મનુસ્સેસુ મનુસ્સભૂતા, પુરિમાય જાતિયા મનુસ્સલોકે.

    ‘‘Ahaṃ manussesu manussabhūtā, purimāya jātiyā manussaloke.

    ૨૭૫.

    275.

    ‘‘અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, વિપ્પસન્નમનાવિલં;

    ‘‘Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, vippasannamanāvilaṃ;

    તસ્સ અદાસહં ભિક્ખં, પસન્ના સેહિ પાણિભિ.

    Tassa adāsahaṃ bhikkhaṃ, pasannā sehi pāṇibhi.

    ૨૭૬.

    276.

    ‘‘તેન મેતાદિસો વણ્ણો…પે॰…

    ‘‘Tena metādiso vaṇṇo…pe…

    વણ્ણો ચ મે સબ્બદિસા પભાસતી’’તિ.

    Vaṇṇo ca me sabbadisā pabhāsatī’’ti.

    પઠમભિક્ખાદાયિકાવિમાનં દસમં.

    Paṭhamabhikkhādāyikāvimānaṃ dasamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / વિમાનવત્થુ-અટ્ઠકથા • Vimānavatthu-aṭṭhakathā / ૧૦. પઠમભિક્ખાદાયિકાવિમાનવણ્ણના • 10. Paṭhamabhikkhādāyikāvimānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact