Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (૨૩) ૩. દીઘચારિકવગ્ગો

    (23) 3. Dīghacārikavaggo

    ૧. પઠમદીઘચારિકસુત્તવણ્ણના

    1. Paṭhamadīghacārikasuttavaṇṇanā

    ૨૨૧. તતિયસ્સ પઠમે અનવત્થચારિકન્તિ અવવત્થિતચારિકં. સુતં ન પરિયોદપેતીતિ યમ્પિસ્સ સુતં અત્થિ, તં પરિયોદપેતું ન સક્કોતિ. સુતેનેકચ્ચેન અવિસારદો હોતીતિ થોકથોકેન સુતેન વિજ્જમાનેનાપિ ઞાણેન સોમનસ્સપ્પત્તો ન હોતિ. સમવત્થચારેતિ સમવત્થિતચારે. દુતિયં ઉત્તાનત્થમેવ.

    221. Tatiyassa paṭhame anavatthacārikanti avavatthitacārikaṃ. Sutaṃ na pariyodapetīti yampissa sutaṃ atthi, taṃ pariyodapetuṃ na sakkoti. Sutenekaccena avisārado hotīti thokathokena sutena vijjamānenāpi ñāṇena somanassappatto na hoti. Samavatthacāreti samavatthitacāre. Dutiyaṃ uttānatthameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧. પઠમદીઘચારિકસુત્તં • 1. Paṭhamadīghacārikasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. પઠમદીઘચારિકસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Paṭhamadīghacārikasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact