Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
(૨૫) ૫. દુચ્ચરિતવગ્ગો
(25) 5. Duccaritavaggo
૧. પઠમદુચ્ચરિતસુત્તવણ્ણના
1. Paṭhamaduccaritasuttavaṇṇanā
૨૪૧. પઞ્ચમસ્સ પઠમે દુચ્ચરિતે સુચરિતેતિ ઇદં અભેદતો વુત્તં, કાયદુચ્ચરિતેતિઆદિ કાયદ્વારાદીનં વસેન ભેદતો. સદ્ધમ્માતિ દસકુસલકમ્મપથધમ્મતો. અસદ્ધમ્મેતિ અકુસલકમ્મપથસઙ્ખાતે અસ્સદ્ધમ્મે.
241. Pañcamassa paṭhame duccarite sucariteti idaṃ abhedato vuttaṃ, kāyaduccaritetiādi kāyadvārādīnaṃ vasena bhedato. Saddhammāti dasakusalakammapathadhammato. Asaddhammeti akusalakammapathasaṅkhāte assaddhamme.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧. પઠમદુચ્ચરિતસુત્તં • 1. Paṭhamaduccaritasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. પઠમદીઘચારિકસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Paṭhamadīghacārikasuttādivaṇṇanā