Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā |
૮. કુમારિભૂતવગ્ગો
8. Kumāribhūtavaggo
૧-૨-૩. પઠમદુતિયતતિયસિક્ખાપદવણ્ણના
1-2-3. Paṭhamadutiyatatiyasikkhāpadavaṇṇanā
૧૧૧૯. કુમારિભૂતવગ્ગસ્સ પઠમદુતિયતતિયસિક્ખાપદાનિ તીણિ તીહિ ગિહિગતસિક્ખાપદેહિ સદિસાનિ. યા પન તા સબ્બપઠમા દ્વે મહાસિક્ખમાના, તા અતિક્કન્તવીસતિવસ્સાતિ વેદિતબ્બા. તા ગિહિગતા વા હોન્તુ અગિહિગતા વા, સિક્ખમાના ઇચ્ચેવ વત્તબ્બા, ગિહિગતાતિ વા કુમારિભૂતાતિ વા ન વત્તબ્બા. ગિહિગતાય દસવસ્સકાલે સિક્ખાસમ્મુતિં દત્વા દ્વાદસવસ્સકાલે ઉપસમ્પદા કાતબ્બા. એકાદસવસ્સકાલે દત્વા તેરસવસ્સકાલે કાતબ્બા, દ્વાદસતેરસચુદ્દસપન્નરસસોળસસત્તરસઅટ્ઠારસવસ્સકાલે સમ્મુતિં દત્વા વીસતિવસ્સકાલે ઉપસમ્પદા કાતબ્બા. અટ્ઠારસવસ્સકાલતો પટ્ઠાય ચ પનાયં ગિહિગતાતિપિ કુમારિભૂતાતિપિ વત્તું વટ્ટતિ, કુમારિભૂતા પન ગિહિગતાતિ ન વત્તબ્બા, કુમારિભૂતા ઇચ્ચેવ વત્તબ્બા. મહાસિક્ખમાના પન ગિહિગતાતિપિ વત્તું ન વટ્ટતિ, કુમારિભૂતાતિપિ વત્તું ન વટ્ટતિ, સિક્ખાસમ્મુતિદાનવસેન પન તિસ્સોપિ સિક્ખમાનાતિ વત્તું વટ્ટતિ.
1119. Kumāribhūtavaggassa paṭhamadutiyatatiyasikkhāpadāni tīṇi tīhi gihigatasikkhāpadehi sadisāni. Yā pana tā sabbapaṭhamā dve mahāsikkhamānā, tā atikkantavīsativassāti veditabbā. Tā gihigatā vā hontu agihigatā vā, sikkhamānā icceva vattabbā, gihigatāti vā kumāribhūtāti vā na vattabbā. Gihigatāya dasavassakāle sikkhāsammutiṃ datvā dvādasavassakāle upasampadā kātabbā. Ekādasavassakāle datvā terasavassakāle kātabbā, dvādasaterasacuddasapannarasasoḷasasattarasaaṭṭhārasavassakāle sammutiṃ datvā vīsativassakāle upasampadā kātabbā. Aṭṭhārasavassakālato paṭṭhāya ca panāyaṃ gihigatātipi kumāribhūtātipi vattuṃ vaṭṭati, kumāribhūtā pana gihigatāti na vattabbā, kumāribhūtā icceva vattabbā. Mahāsikkhamānā pana gihigatātipi vattuṃ na vaṭṭati, kumāribhūtātipi vattuṃ na vaṭṭati, sikkhāsammutidānavasena pana tissopi sikkhamānāti vattuṃ vaṭṭati.
પઠમદુતિયતતિયાનિ.
Paṭhamadutiyatatiyāni.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૧. પઠમસિક્ખાપદં • 1. Paṭhamasikkhāpadaṃ
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૮. કુમારિભૂતવગ્ગવણ્ણના • 8. Kumāribhūtavaggavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૧. પઠમાદિસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧-૨-૩. પઠમ-દુતિય-તતિયસિક્ખાપદ-અત્થયોજના • 1-2-3. Paṭhama-dutiya-tatiyasikkhāpada-atthayojanā