Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૬. પઠમકાલસુત્તં

    6. Paṭhamakālasuttaṃ

    ૧૪૬. ‘‘ચત્તારોમે, ભિક્ખવે, કાલા. કતમે ચત્તારો? કાલેન ધમ્મસ્સવનં, કાલેન ધમ્મસાકચ્છા, કાલેન સમ્મસના 1, કાલેન વિપસ્સના – ઇમે ખો, ભિક્ખવે, ચત્તારો કાલા’’તિ. છટ્ઠં.

    146. ‘‘Cattārome, bhikkhave, kālā. Katame cattāro? Kālena dhammassavanaṃ, kālena dhammasākacchā, kālena sammasanā 2, kālena vipassanā – ime kho, bhikkhave, cattāro kālā’’ti. Chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. કાલેન સમથો (સી॰ સ્યા॰ કં॰ પી॰)
    2. kālena samatho (sī. syā. kaṃ. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૬. પઠમકાલસુત્તવણ્ણના • 6. Paṭhamakālasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૬. આભાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-6. Ābhāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact