Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૯. પઠમકણ્હસપ્પસુત્તં

    9. Paṭhamakaṇhasappasuttaṃ

    ૨૨૯. ‘‘પઞ્ચિમે, ભિક્ખવે, આદીનવા કણ્હસપ્પે. કતમે પઞ્ચ? અસુચિ, દુગ્ગન્ધો, સભીરુ, સપ્પટિભયો, મિત્તદુબ્ભી – ઇમે ખો, ભિક્ખવે , પઞ્ચ આદીનવા કણ્હસપ્પે. એવમેવં ખો, ભિક્ખવે, પઞ્ચિમે આદીનવા માતુગામે. કતમે પઞ્ચ? અસુચિ, દુગ્ગન્ધો, સભીરુ, સપ્પટિભયો, મિત્તદુબ્ભી – ઇમે ખો, ભિક્ખવે, પઞ્ચ આદીનવા માતુગામે’’તિ. નવમં.

    229. ‘‘Pañcime, bhikkhave, ādīnavā kaṇhasappe. Katame pañca? Asuci, duggandho, sabhīru, sappaṭibhayo, mittadubbhī – ime kho, bhikkhave , pañca ādīnavā kaṇhasappe. Evamevaṃ kho, bhikkhave, pañcime ādīnavā mātugāme. Katame pañca? Asuci, duggandho, sabhīru, sappaṭibhayo, mittadubbhī – ime kho, bhikkhave, pañca ādīnavā mātugāme’’ti. Navamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૯. પઠમકણ્હસપ્પસુત્તવણ્ણના • 9. Paṭhamakaṇhasappasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. પઠમદીઘચારિકસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Paṭhamadīghacārikasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact