Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૩. પઠમકોધગરુસુત્તં

    3. Paṭhamakodhagarusuttaṃ

    ૪૩. ‘‘ચત્તારોમે, ભિક્ખવે, પુગ્ગલા સન્તો સંવિજ્જમાના લોકસ્મિં. કતમે ચત્તારો? કોધગરુ ન સદ્ધમ્મગરુ, મક્ખગરુ ન સદ્ધમ્મગરુ, લાભગરુ ન સદ્ધમ્મગરુ, સક્કારગરુ ન સદ્ધમ્મગરુ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, ચત્તારો પુગ્ગલા સન્તો સંવિજ્જમાના લોકસ્મિં.

    43. ‘‘Cattārome, bhikkhave, puggalā santo saṃvijjamānā lokasmiṃ. Katame cattāro? Kodhagaru na saddhammagaru, makkhagaru na saddhammagaru, lābhagaru na saddhammagaru, sakkāragaru na saddhammagaru. Ime kho, bhikkhave, cattāro puggalā santo saṃvijjamānā lokasmiṃ.

    ‘‘ચત્તારોમે, ભિક્ખવે, પુગ્ગલા સન્તો સંવિજ્જમાના લોકસ્મિં. કતમે ચત્તારો? સદ્ધમ્મગરુ ન કોધગરુ, સદ્ધમ્મગરુ ન મક્ખગરુ, સદ્ધમ્મગરુ ન લાભગરુ , સદ્ધમ્મગરુ ન સક્કારગરુ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, ચત્તારો પુગ્ગલા સન્તો સંવિજ્જમાના લોકસ્મિ’’ન્તિ.

    ‘‘Cattārome, bhikkhave, puggalā santo saṃvijjamānā lokasmiṃ. Katame cattāro? Saddhammagaru na kodhagaru, saddhammagaru na makkhagaru, saddhammagaru na lābhagaru , saddhammagaru na sakkāragaru. Ime kho, bhikkhave, cattāro puggalā santo saṃvijjamānā lokasmi’’nti.

    ‘‘કોધમક્ખગરૂ ભિક્ખૂ, લાભસક્કારગારવા;

    ‘‘Kodhamakkhagarū bhikkhū, lābhasakkāragāravā;

    ન તે ધમ્મે વિરૂહન્તિ, સમ્માસમ્બુદ્ધદેસિતે.

    Na te dhamme virūhanti, sammāsambuddhadesite.

    ‘‘યે ચ સદ્ધમ્મગરુનો, વિહંસુ વિહરન્તિ ચ;

    ‘‘Ye ca saddhammagaruno, vihaṃsu viharanti ca;

    તે વે ધમ્મે વિરૂહન્તિ, સમ્માસમ્બુદ્ધદેસિતે’’તિ. તતિયં;

    Te ve dhamme virūhanti, sammāsambuddhadesite’’ti. tatiyaṃ;







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૩-૪. કોધગરુસુત્તદ્વયવણ્ણના • 3-4. Kodhagarusuttadvayavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૨-૪. પઞ્હબ્યાકરણસુત્તાદિવણ્ણના • 2-4. Pañhabyākaraṇasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact