Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૪. દેવતાવગ્ગો

    4. Devatāvaggo

    ૫. પઠમમિત્તસુત્તવણ્ણના

    5. Paṭhamamittasuttavaṇṇanā

    ૩૬. ચતુત્થસ્સ પઞ્ચમે દુદ્દદન્તિ દુપ્પરિચ્ચજં મહારહં ભણ્ડકં. દુક્કરં કરોતીતિ કાતું અસુકરં કમ્મં કરોતિ. દુક્ખમં ખમતીતિ સહાયસ્સ અત્થાય દુરધિવાસં અધિવાસેતિ. ગુય્હમસ્સ આવિકરોતીતિ અત્તનો ગુય્હં તસ્સ આવિકરોતિ. ગુય્હમસ્સ પરિગુહતીતિ તસ્સ ગુય્હં અઞ્ઞેસં નાચિક્ખતિ. ખીણેન નાતિમઞ્ઞતીતિ તસ્સ ભોગે ખીણે તેન ખયેન તં નાતિમઞ્ઞતિ, તસ્મિં ઓમાનં અત્તનિ ચ અતિમાનં ન કરોતિ.

    36. Catutthassa pañcame duddadanti duppariccajaṃ mahārahaṃ bhaṇḍakaṃ. Dukkaraṃ karotīti kātuṃ asukaraṃ kammaṃ karoti. Dukkhamaṃ khamatīti sahāyassa atthāya duradhivāsaṃ adhivāseti. Guyhamassa āvikarotīti attano guyhaṃ tassa āvikaroti. Guyhamassa pariguhatīti tassa guyhaṃ aññesaṃ nācikkhati. Khīṇena nātimaññatīti tassa bhoge khīṇe tena khayena taṃ nātimaññati, tasmiṃ omānaṃ attani ca atimānaṃ na karoti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૫. પઠમમિત્તસુત્તં • 5. Paṭhamamittasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫. પઠમમિત્તસુત્તવણ્ણના • 5. Paṭhamamittasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact