Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૮. પઠમપરિહાનિસુત્તવણ્ણના

    8. Paṭhamaparihānisuttavaṇṇanā

    ૨૮. અટ્ઠમે ઉપ્પન્નાનં સઙ્ઘકિચ્ચાનં નિત્થરણેન ભારં વહન્તીતિ ભારવાહિનો. તે તેન પઞ્ઞાયિસ્સન્તીતિ તે થેરા તેન અત્તનો થેરભાવાનુરૂપેન કિચ્ચેન પઞ્ઞાયિસ્સન્તિ. તેસુ યોગં આપજ્જતીતિ પયોગં આપજ્જતિ, સયં તાનિ કિચ્ચાનિ કાતું આરભતીતિ.

    28. Aṭṭhame uppannānaṃ saṅghakiccānaṃ nittharaṇena bhāraṃ vahantīti bhāravāhino. Te tena paññāyissantīti te therā tena attano therabhāvānurūpena kiccena paññāyissanti. Tesu yogaṃāpajjatīti payogaṃ āpajjati, sayaṃ tāni kiccāni kātuṃ ārabhatīti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૮. પઠમપરિહાનિસુત્તં • 8. Paṭhamaparihānisuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૭-૧૧. સઞ્ઞાસુત્તાદિવણ્ણના • 7-11. Saññāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact