Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૪. પઠમસદ્ધમ્મસમ્મોસસુત્તવણ્ણના
4. Paṭhamasaddhammasammosasuttavaṇṇanā
૧૫૪. ચતુત્થે ન સક્કચ્ચં ધમ્મં સુણન્તીતિ ઓહિતસોતા સુકતકારિનો હુત્વા ન સુણન્તિ . ન પરિયાપુણન્તીતિ યથાસુતં ધમ્મં વળઞ્જન્તાપિ સક્કચ્ચં ન વળઞ્જેન્તિ. પઞ્ચમં ઉત્તાનમેવ.
154. Catutthe na sakkaccaṃ dhammaṃ suṇantīti ohitasotā sukatakārino hutvā na suṇanti . Na pariyāpuṇantīti yathāsutaṃ dhammaṃ vaḷañjantāpi sakkaccaṃ na vaḷañjenti. Pañcamaṃ uttānameva.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૪. પઠમસદ્ધમ્મસમ્મોસસુત્તં • 4. Paṭhamasaddhammasammosasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / (૧૬) ૧. સદ્ધમ્મવગ્ગો • (16) 1. Saddhammavaggo