Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi |
૬. આરામવગ્ગો
6. Ārāmavaggo
૧. પઠમસિક્ખાપદ-અત્થયોજના
1. Paṭhamasikkhāpada-atthayojanā
૧૦૨૫. આરામવગ્ગસ્સ પઠમે ઉપચારન્તિ અપરિક્ખિત્તસ્સ આરામસ્સ પરિક્ખેપારહટ્ઠાનં ઉપચારં.
1025. Ārāmavaggassa paṭhame upacāranti aparikkhittassa ārāmassa parikkhepārahaṭṭhānaṃ upacāraṃ.
૧૦૨૭. ‘‘સીસાનુલોકિકા’’તિ સામઞ્ઞતો વુત્તેપિ ભિક્ખુનીનમેવ સીસન્તિ આહ ‘‘ભિક્ખુનીન’’ન્તિ. યત્થાતિ યસ્મિં ઠાનેતિ. પઠમં.
1027. ‘‘Sīsānulokikā’’ti sāmaññato vuttepi bhikkhunīnameva sīsanti āha ‘‘bhikkhunīna’’nti. Yatthāti yasmiṃ ṭhāneti. Paṭhamaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૧. પઠમસિક્ખાપદં • 1. Paṭhamasikkhāpadaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૧. પઠમસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૧. પઠમાદિસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā