Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૭. ગબ્ભિનિવગ્ગો

    7. Gabbhinivaggo

    ૧. પઠમસિક્ખાપદ-અત્થયોજના

    1. Paṭhamasikkhāpada-atthayojanā

    ૧૦૬૯. ગબ્ભિનિવગ્ગસ્સ પઠમે કુચ્છિં પવિટ્ઠો સત્તો એતિસ્સા અત્થીતિ કુચ્છિપવિટ્ઠસત્તા. ‘‘કુચ્છિ’’ન્તિપિ પાઠો. ઇમિના ગબ્ભિનીતિ એત્થ ગબ્ભસદ્દો કુચ્છિટ્ઠસત્તવાચકોતિ દસ્સેતિ. ગબ્ભસદ્દો (અભિધાનપ્પદીપિકાયં ૯૪૪ ગાથાયં) હિ કુચ્છિટ્ઠસત્તે ચ કુચ્છિમ્હિ ચ ઓવરકે ચ વત્તતીતિ. પઠમં.

    1069. Gabbhinivaggassa paṭhame kucchiṃ paviṭṭho satto etissā atthīti kucchipaviṭṭhasattā. ‘‘Kucchi’’ntipi pāṭho. Iminā gabbhinīti ettha gabbhasaddo kucchiṭṭhasattavācakoti dasseti. Gabbhasaddo (abhidhānappadīpikāyaṃ 944 gāthāyaṃ) hi kucchiṭṭhasatte ca kucchimhi ca ovarake ca vattatīti. Paṭhamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૧. પઠમસિક્ખાપદં • 1. Paṭhamasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૧. પઠમસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૧. પઠમાદિસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact