Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૩. પઠમસોવચસ્સતાસુત્તં

    3. Paṭhamasovacassatāsuttaṃ

    ૩૪. ‘‘ઇમં , ભિક્ખવે, રત્તિં અઞ્ઞતરા દેવતા…પે॰… મં એતદવોચ – ‘સત્તિમે, ભન્તે, ધમ્મા ભિક્ખુનો અપરિહાનાય સંવત્તન્તિ. કતમે સત્ત? સત્થુગારવતા, ધમ્મગારવતા, સઙ્ઘગારવતા, સિક્ખાગારવતા, સમાધિગારવતા, સોવચસ્સતા, કલ્યાણમિત્તતા. ઇમે ખો, ભન્તે, સત્ત ધમ્મા ભિક્ખુનો અપરિહાનાય સંવત્તન્તી’તિ. ઇદમવોચ, ભિક્ખવે , સા દેવતા. ઇદં વત્વા મં અભિવાદેત્વા પદક્ખિણં કત્વા તત્થેવન્તરધાયી’’તિ.

    34. ‘‘Imaṃ , bhikkhave, rattiṃ aññatarā devatā…pe… maṃ etadavoca – ‘sattime, bhante, dhammā bhikkhuno aparihānāya saṃvattanti. Katame satta? Satthugāravatā, dhammagāravatā, saṅghagāravatā, sikkhāgāravatā, samādhigāravatā, sovacassatā, kalyāṇamittatā. Ime kho, bhante, satta dhammā bhikkhuno aparihānāya saṃvattantī’ti. Idamavoca, bhikkhave , sā devatā. Idaṃ vatvā maṃ abhivādetvā padakkhiṇaṃ katvā tatthevantaradhāyī’’ti.

    ‘‘સત્થુગરુ ધમ્મગરુ, સઙ્ઘે ચ તિબ્બગારવો;

    ‘‘Satthugaru dhammagaru, saṅghe ca tibbagāravo;

    સમાધિગરુ આતાપી, સિક્ખાય તિબ્બગારવો.

    Samādhigaru ātāpī, sikkhāya tibbagāravo.

    ‘‘કલ્યાણમિત્તો સુવચો, સપ્પતિસ્સો સગારવો;

    ‘‘Kalyāṇamitto suvaco, sappatisso sagāravo;

    અભબ્બો પરિહાનાય, નિબ્બાનસ્સેવ સન્તિકે’’તિ. તતિયં;

    Abhabbo parihānāya, nibbānasseva santike’’ti. tatiyaṃ;





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact