Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૫. પઠમયોધાજીવસુત્તવણ્ણના

    5. Paṭhamayodhājīvasuttavaṇṇanā

    ૭૫. પઞ્ચમે યુજ્ઝનં યોધો, સો આજીવો એતેસન્તિ યોધાજીવા. તેનાહ ‘‘યુદ્ધૂપજીવિનો’’તિ. સન્થમ્ભિત્વા ઠાતું ન સક્કોતીતિ બદ્ધો ધિતિસમ્પન્નો ઠાતું ન સક્કોતિ. સમાગતેતિ સમ્પત્તે. બ્યાપજ્જતીતિ વિકારમાપજ્જતિ. તેનાહ ‘‘પકતિભાવં જહતી’’તિ.

    75. Pañcame yujjhanaṃ yodho, so ājīvo etesanti yodhājīvā. Tenāha ‘‘yuddhūpajīvino’’ti. Santhambhitvā ṭhātuṃ na sakkotīti baddho dhitisampanno ṭhātuṃ na sakkoti. Samāgateti sampatte. Byāpajjatīti vikāramāpajjati. Tenāha ‘‘pakatibhāvaṃ jahatī’’ti.

    રજગ્ગસ્મિન્તિ પચ્ચત્તે ભુમ્મવચનન્તિ આહ ‘‘કિં તસ્સ પુગ્ગલસ્સ રજગ્ગં નામા’’તિ. વિનિબ્બેઠેત્વાતિ ગહિતગ્ગહણં વિસ્સજ્જાપેત્વા. મોચેત્વાતિ સરીરતો અપનેત્વા.

    Rajaggasminti paccatte bhummavacananti āha ‘‘kiṃ tassa puggalassa rajaggaṃ nāmā’’ti. Vinibbeṭhetvāti gahitaggahaṇaṃ vissajjāpetvā. Mocetvāti sarīrato apanetvā.

    પઠમયોધાજીવસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paṭhamayodhājīvasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૫. પઠમયોધાજીવસુત્તં • 5. Paṭhamayodhājīvasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૫. પઠમયોધાજીવસુત્તવણ્ણના • 5. Paṭhamayodhājīvasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact