Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મિલિન્દપઞ્હપાળિ • Milindapañhapāḷi

    ૭. પથવિસન્ધારકપઞ્હો

    7. Pathavisandhārakapañho

    . રાજા આહ ‘‘ભન્તે નાગસેન, તુમ્હે ભણથ ‘અયં મહા પથવી ઉદકે પતિટ્ઠિતા, ઉદકં વાતે પતિટ્ઠિતં, વાતો આકાસે પતિટ્ઠિતો’તિ, એતમ્પિ વચનં ન સદ્દહામી’’તિ. થેરો ધમ્મકરકેન 1 ઉદકં ગહેત્વા રાજાનં મિલિન્દં સઞ્ઞાપેસિ ‘‘યથા, મહારાજ, ઇમં ઉદકં વાતેન આધારિતં, એવં તમ્પિ ઉદકં વાતેન આધારિત’’ન્તિ.

    7. Rājā āha ‘‘bhante nāgasena, tumhe bhaṇatha ‘ayaṃ mahā pathavī udake patiṭṭhitā, udakaṃ vāte patiṭṭhitaṃ, vāto ākāse patiṭṭhito’ti, etampi vacanaṃ na saddahāmī’’ti. Thero dhammakarakena 2 udakaṃ gahetvā rājānaṃ milindaṃ saññāpesi ‘‘yathā, mahārāja, imaṃ udakaṃ vātena ādhāritaṃ, evaṃ tampi udakaṃ vātena ādhārita’’nti.

    ‘‘કલ્લોસિ , ભન્તે નાગસેના’’તિ.

    ‘‘Kallosi , bhante nāgasenā’’ti.

    પથવિસન્ધારકપઞ્હો સત્તમો.

    Pathavisandhārakapañho sattamo.







    Footnotes:
    1. ધમ્મકરણેન (ક॰)
    2. dhammakaraṇena (ka.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact