Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૨. પટિભાનસુત્તં

    2. Paṭibhānasuttaṃ

    ૧૩૨. ‘‘ચત્તારોમે , ભિક્ખવે, પુગ્ગલા સન્તો સંવિજ્જમાના લોકસ્મિં. કતમે ચત્તારો? યુત્તપ્પટિભાનો, નો મુત્તપ્પટિભાનો; મુત્તપ્પટિભાનો, નો યુત્તપ્પટિભાનો; યુત્તપ્પટિભાનો ચ મુત્તપ્પટિભાનો ચ; નેવ યુત્તપ્પટિભાનો ન મુત્તપ્પટિભાનો – ઇમે ખો, ભિક્ખવે, ચત્તારો પુગ્ગલા સન્તો સંવિજ્જમાના લોકસ્મિ’’ન્તિ 1. દુતિયં.

    132. ‘‘Cattārome , bhikkhave, puggalā santo saṃvijjamānā lokasmiṃ. Katame cattāro? Yuttappaṭibhāno, no muttappaṭibhāno; muttappaṭibhāno, no yuttappaṭibhāno; yuttappaṭibhāno ca muttappaṭibhāno ca; neva yuttappaṭibhāno na muttappaṭibhāno – ime kho, bhikkhave, cattāro puggalā santo saṃvijjamānā lokasmi’’nti 2. Dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. પુ॰ પ॰ ૧૫૨ આદયો
    2. pu. pa. 152 ādayo



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૨. પટિભાનસુત્તવણ્ણના • 2. Paṭibhānasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૨. પટિભાનસુત્તવણ્ણના • 2. Paṭibhānasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact