Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    પટિચ્છન્નપરિવાસકથા

    Paṭicchannaparivāsakathā

    ૧૦૨. યા પાળિ વુત્તાતિ સમ્બન્ધો.

    102. Yā pāḷi vuttāti sambandho.

    ૧૦૮. તતોતિ પાળિતો. તં આપત્તિન્તિ તં અન્તરાપત્તિં. અસ્સાતિ ભિક્ખુસ્સ. નિક્ખિત્તવત્તો ભિક્ખૂતિ સમ્બન્ધો, હુત્વાતિ વા. સોતિ ભિક્ખુ, ઠિતો હુત્વાતિ સમ્બન્ધો. તસ્સા આપત્તિયાતિ તસ્સા અન્તરાપત્તિયા. પટિચ્છન્ના હોતીતિ અન્તરાપત્તિપિ પટિચ્છન્ના હોતિ . તસ્મિમ્પીતિ મૂલાય પટિકસ્સનેપિ. મક્ખિતાતિ પિસિતા, ધંસિતા વા. મક્ખિયન્તિ પિસિયન્તિ, ધંસિયન્તીતિ વા મક્ખિતા, પરિવુત્થદિવસા. તતોતિ પાળિતો પરન્તિ સમ્બન્ધો. પરતોપિ એસેવ નયો. એવન્તિઆદિ નિગમનં. પટિચ્છન્નવારે દસ્સિતા હોન્તીતિ સમ્બન્ધો.

    108.Tatoti pāḷito. Taṃ āpattinti taṃ antarāpattiṃ. Assāti bhikkhussa. Nikkhittavatto bhikkhūti sambandho, hutvāti vā. Soti bhikkhu, ṭhito hutvāti sambandho. Tassā āpattiyāti tassā antarāpattiyā. Paṭicchannā hotīti antarāpattipi paṭicchannā hoti . Tasmimpīti mūlāya paṭikassanepi. Makkhitāti pisitā, dhaṃsitā vā. Makkhiyanti pisiyanti, dhaṃsiyantīti vā makkhitā, parivutthadivasā. Tatoti pāḷito paranti sambandho. Paratopi eseva nayo. Evantiādi nigamanaṃ. Paṭicchannavāre dassitā hontīti sambandho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi
    એકાહપ્પટિચ્છન્નપરિવાસં • Ekāhappaṭicchannaparivāsaṃ
    પઞ્ચાહપ્પટિચ્છન્નપરિવાસો • Pañcāhappaṭicchannaparivāso

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / પટિચ્છન્નપરિવાસકથા • Paṭicchannaparivāsakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā
    પરિવાસકથાવણ્ણના • Parivāsakathāvaṇṇanā
    પટિચ્છન્નપરિવાસકથાવણ્ણના • Paṭicchannaparivāsakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact