Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૬. પટિસમ્ભિદાપ્પત્તસુત્તવણ્ણના

    6. Paṭisambhidāppattasuttavaṇṇanā

    ૮૬. છટ્ઠે અત્થપટિસમ્ભિદાપ્પત્તોતિ પઞ્ચસુ અત્થેસુ પભેદગતં ઞાણં પત્તો. ધમ્મપટિસમ્ભિદાપ્પત્તોતિ ચતુબ્બિધે ધમ્મે પભેદગતં ઞાણં પત્તો. નિરુત્તિપટિસમ્ભિદાપ્પત્તોતિ ધમ્મનિરુત્તીસુ પભેદગતં ઞાણં પત્તો. પટિભાનપટિસમ્ભિદાપ્પત્તોતિ તેસુ તીસુ ઞાણેસુ પભેદગતં ઞાણં પત્તો. સો પન તાનિ તીણિ ઞાણાનેવ જાનાતિ, ન તેસં કિચ્ચં કરોતિ. ઉચ્ચાવચાનીતિ મહન્તખુદ્દકાનિ. કિંકરણીયાનીતિ ઇતિ કત્તબ્બાનિ.

    86. Chaṭṭhe atthapaṭisambhidāppattoti pañcasu atthesu pabhedagataṃ ñāṇaṃ patto. Dhammapaṭisambhidāppattoti catubbidhe dhamme pabhedagataṃ ñāṇaṃ patto. Niruttipaṭisambhidāppattoti dhammaniruttīsu pabhedagataṃ ñāṇaṃ patto. Paṭibhānapaṭisambhidāppattoti tesu tīsu ñāṇesu pabhedagataṃ ñāṇaṃ patto. So pana tāni tīṇi ñāṇāneva jānāti, na tesaṃ kiccaṃ karoti. Uccāvacānīti mahantakhuddakāni. Kiṃkaraṇīyānīti iti kattabbāni.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૬. પટિસમ્ભિદાપત્તસુત્તં • 6. Paṭisambhidāpattasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૬-૭. પટિસમ્ભિદાપ્પત્તસુત્તાદિવણ્ણના • 6-7. Paṭisambhidāppattasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact