Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૯. પટિસારણીયસુત્તવણ્ણના

    9. Paṭisāraṇīyasuttavaṇṇanā

    ૮૯. નવમે ધમ્મિકઞ્ચ ગિહિપટિસ્સવન્તિ ‘‘ઇમં તેમાસં ઇધેવ વસિતબ્બ’’ન્તિ વુત્તો ‘‘એવં હોતૂ’’તિઆદિના નયેન પટિસ્સવં. ન સચ્ચાપેતીતિ વુત્તં ન સચ્ચં કરોતિ વિસંવાદેતિ.

    89. Navame dhammikañca gihipaṭissavanti ‘‘imaṃ temāsaṃ idheva vasitabba’’nti vutto ‘‘evaṃ hotū’’tiādinā nayena paṭissavaṃ. Na saccāpetīti vuttaṃ na saccaṃ karoti visaṃvādeti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. પટિસારણીયસુત્તં • 9. Paṭisāraṇīyasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. સદ્ધાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Saddhāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact