Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૫-૬. પત્થનાસુત્તદ્વયવણ્ણના
5-6. Patthanāsuttadvayavaṇṇanā
૧૩૫-૧૩૬. પઞ્ચમે નેગમજાનપદસ્સાતિ નિગમવાસિનો ચ રટ્ઠવાસિનો ચ જનસ્સ. હત્થિસ્મિન્તિઆદીહિ હત્થિઅસ્સરથથરુધનુલેખમુદ્દાગણનાદીનિ સોળસ મહાસિપ્પાનિ દસ્સિતાનિ. અનવયોતિ સમત્થો પરિપુણ્ણો. સેસમેત્થ હેટ્ઠા વુત્તનયેનેવ વેદિતબ્બં. છટ્ઠે ઓપરજ્જન્તિ ઉપરાજભાવં.
135-136. Pañcame negamajānapadassāti nigamavāsino ca raṭṭhavāsino ca janassa. Hatthismintiādīhi hatthiassarathatharudhanulekhamuddāgaṇanādīni soḷasa mahāsippāni dassitāni. Anavayoti samattho paripuṇṇo. Sesamettha heṭṭhā vuttanayeneva veditabbaṃ. Chaṭṭhe oparajjanti uparājabhāvaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૫. પઠમપત્થનાસુત્તં • 5. Paṭhamapatthanāsuttaṃ
૬. દુતિયપત્થનાસુત્તં • 6. Dutiyapatthanāsuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૯. પત્થનાસુત્તાદિવણ્ણના • 5-9. Patthanāsuttādivaṇṇanā