Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) |
૧૦. આનિસંસવગ્ગો
10. Ānisaṃsavaggo
૧-૧૧. પાતુભાવસુત્તાદિવણ્ણના
1-11. Pātubhāvasuttādivaṇṇanā
૯૬-૧૦૬. દસમસ્સ પઠમાદીસુ નત્થિ વત્તબ્બં. અટ્ઠમે મેત્તા એતસ્સ અત્થીતિ મેત્તાવા, તસ્સ ભાવો મેત્તાવતા, મેત્તાપટિપત્તિ, તાય. સા પન મેત્તાવતા મેત્તાવસેન પારિચરિયાતિ આહ ‘‘મેત્તાયુત્તાય પારિચરિયાયા’’તિ. પરિચરન્તિ વિપ્પકતબ્રહ્મચરિયત્તા. પરિચિણ્ણસત્થુકેન સાવકેન નામ સત્થુનો યાવ ધમ્મેન કાતબ્બા પારિચરિયા, તાય સમ્મદેવ સમ્પાદિતત્તા. નવમાદીનિ ઉત્તાનત્થાનિ.
96-106. Dasamassa paṭhamādīsu natthi vattabbaṃ. Aṭṭhame mettā etassa atthīti mettāvā, tassa bhāvo mettāvatā, mettāpaṭipatti, tāya. Sā pana mettāvatā mettāvasena pāricariyāti āha ‘‘mettāyuttāya pāricariyāyā’’ti. Paricaranti vippakatabrahmacariyattā. Pariciṇṇasatthukena sāvakena nāma satthuno yāva dhammena kātabbā pāricariyā, tāya sammadeva sampāditattā. Navamādīni uttānatthāni.
પાતુભાવસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Pātubhāvasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.
આનિસંસવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Ānisaṃsavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.
૧૦૭-૧૧૬. એકાદસમવગ્ગો ઉત્તાનત્થોયેવ.
107-116. Ekādasamavaggo uttānatthoyeva.
ઇતિ મનોરથપૂરણિયા અઙ્ગુત્તરનિકાય-અટ્ઠકથાય
Iti manorathapūraṇiyā aṅguttaranikāya-aṭṭhakathāya
છક્કનિપાતવણ્ણનાય અનુત્તાનત્થદીપના સમત્તા.
Chakkanipātavaṇṇanāya anuttānatthadīpanā samattā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૧. પાતુભાવસુત્તં • 1. Pātubhāvasuttaṃ
૨. આનિસંસસુત્તં • 2. Ānisaṃsasuttaṃ
૩. અનિચ્ચસુત્તં • 3. Aniccasuttaṃ
૪. દુક્ખસુત્તં • 4. Dukkhasuttaṃ
૫. અનત્તસુત્તં • 5. Anattasuttaṃ
૬. નિબ્બાનસુત્તં • 6. Nibbānasuttaṃ
૭. અનવત્થિતસુત્તં • 7. Anavatthitasuttaṃ
૮. ઉક્ખિત્તાસિકસુત્તં • 8. Ukkhittāsikasuttaṃ
૯. અતમ્મયસુત્તં • 9. Atammayasuttaṃ
૧૦. ભવસુત્તં • 10. Bhavasuttaṃ
૧૧. તણ્હાસુત્તં • 11. Taṇhāsuttaṃ
૧. રાગસુત્તં • 1. Rāgasuttaṃ
૨. દુચ્ચરિતસુત્તં • 2. Duccaritasuttaṃ
૩. વિતક્કસુત્તં • 3. Vitakkasuttaṃ
૪. સઞ્ઞાસુત્તં • 4. Saññāsuttaṃ
૫. ધાતુસુત્તં • 5. Dhātusuttaṃ
૬. અસ્સાદસુત્તં • 6. Assādasuttaṃ
૭. અરતિસુત્તં • 7. Aratisuttaṃ
૮. સન્તુટ્ઠિતાસુત્તં • 8. Santuṭṭhitāsuttaṃ
૯. દોવચસ્સતાસુત્તં • 9. Dovacassatāsuttaṃ
૧૦. ઉદ્ધચ્ચસુત્તં • 10. Uddhaccasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)
૧-૨. પાતુભાવસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Pātubhāvasuttādivaṇṇanā
૭. અનવત્થિતસુત્તવણ્ણના • 7. Anavatthitasuttavaṇṇanā
૮. ઉક્ખિત્તાસિકસુત્તવણ્ણના • 8. Ukkhittāsikasuttavaṇṇanā
૯. અતમ્મયસુત્તવણ્ણના • 9. Atammayasuttavaṇṇanā
૧. રાગસુત્તવણ્ણના • 1. Rāgasuttavaṇṇanā
૬. અસ્સાદસુત્તવણ્ણના • 6. Assādasuttavaṇṇanā
૭. અરતિસુત્તવણ્ણના • 7. Aratisuttavaṇṇanā
૧૦. ઉદ્ધચ્ચસુત્તવણ્ણના • 10. Uddhaccasuttavaṇṇanā