Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā |
પવારણાસઙ્ગહકથાવણ્ણના
Pavāraṇāsaṅgahakathāvaṇṇanā
૨૪૧. અયં પવારણાસઙ્ગહો એકસ્સ દિન્નોપિ સબ્બેસં દિન્નોવ હોતીતિ આહ ‘‘એકસ્સપિ વસેન દાતબ્બો’’તિ. આગન્તુકા તેસં સેનાસનં ગહેતું ન લભન્તીતિ સચેપિ સટ્ઠિવસ્સભિક્ખૂ આગચ્છન્તિ, તેસં સેનાસનં ગહેતું ન લભન્તિ. પવારેત્વા પન અન્તરાપિ ચારિકં પક્કમિતું લભન્તીતિ પવારણાસઙ્ગહે કતે અન્તરા પક્કમિતુકામા સઙ્ઘં સન્નિપાતાપેત્વા પવારેતું લભન્તિ. સેસમેત્થ પાળિતો અટ્ઠકથાતો ચ સુવિઞ્ઞેય્યમેવ.
241. Ayaṃ pavāraṇāsaṅgaho ekassa dinnopi sabbesaṃ dinnova hotīti āha ‘‘ekassapi vasena dātabbo’’ti. Āgantukā tesaṃ senāsanaṃ gahetuṃ na labhantīti sacepi saṭṭhivassabhikkhū āgacchanti, tesaṃ senāsanaṃ gahetuṃ na labhanti. Pavāretvā pana antarāpi cārikaṃ pakkamituṃ labhantīti pavāraṇāsaṅgahe kate antarā pakkamitukāmā saṅghaṃ sannipātāpetvā pavāretuṃ labhanti. Sesamettha pāḷito aṭṭhakathāto ca suviññeyyameva.
પવારણક્ખન્ધકવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Pavāraṇakkhandhakavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૧૪૫. પવારણાસઙ્ગહો • 145. Pavāraṇāsaṅgaho
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / પવારણાસઙ્ગહકથા • Pavāraṇāsaṅgahakathā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / પવારણાસઙ્ગહકથાવણ્ણના • Pavāraṇāsaṅgahakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૪૫. પવારણાસઙ્ગહકથા • 145. Pavāraṇāsaṅgahakathā