Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૨. પવિવેકસુત્તવણ્ણના

    2. Pavivekasuttavaṇṇanā

    ૯૪. દુતિયે સાણેહિ વાકેહિ નિબ્બત્તિતાનિ સાણાનિ. મિસ્સસાણાનિ મસાણાનિ ન ભઙ્ગાનિ. એરકતિણાદીનીતિ આદિ-સદ્દેન અક્કમકચિકદલિવાકાદીનં સઙ્ગહો. એરકાદીહિ કતાનિ હિ છવાનિ લામકાનિ દુસ્સાનીતિ ‘‘છવદુસ્સાની’’તિ વત્તબ્બતં લભન્તિ. કુણ્ડકન્તિ તનુતરં તણ્ડુલપ્પકરણં. પઞ્ચ દુસ્સીલ્યાનીતિ પાણાતિપાતાદીનિ પઞ્ચ. ચત્તારો આસવાતિ કામાસવાદયો ચત્તારો આસવા. સીલગ્ગપ્પત્તોતિ સીલેન, સીલસ્સ વા અગ્ગપ્પત્તો.

    94. Dutiye sāṇehi vākehi nibbattitāni sāṇāni. Missasāṇāni masāṇāni na bhaṅgāni. Erakatiṇādīnīti ādi-saddena akkamakacikadalivākādīnaṃ saṅgaho. Erakādīhi katāni hi chavāni lāmakāni dussānīti ‘‘chavadussānī’’ti vattabbataṃ labhanti. Kuṇḍakanti tanutaraṃ taṇḍulappakaraṇaṃ. Pañca dussīlyānīti pāṇātipātādīni pañca. Cattāro āsavāti kāmāsavādayo cattāro āsavā. Sīlaggappattoti sīlena, sīlassa vā aggappatto.

    પવિવેકસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Pavivekasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૨. પવિવેકસુત્તં • 2. Pavivekasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૨. પવિવેકસુત્તવણ્ણના • 2. Pavivekasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact