Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૭-૧૮. પેય્યાલવગ્ગાદિવણ્ણના

    17-18. Peyyālavaggādivaṇṇanā

    ૧૬૪-૧૮૪. સમનુઞ્ઞોતિ સમાનજ્ઝાસયો. રાગસ્સાતિ પઞ્ચકામગુણિકરાગસ્સ. અભિઞ્ઞાયાતિ અભિજાનનત્થં. સુઞ્ઞતો સમાધીતિઆદીહિ તીહિપિ સમાધીહિ વિપસ્સનાવ કથિતા. વિપસ્સના હિ નિચ્ચાભિનિવેસ-નિચ્ચનિમિત્ત-નિચ્ચપણિધિઆદીનં અભાવા ઇમાનિ નામાનિ લભતિ. પરિઞ્ઞાયાતિ પરિજાનનત્થં. સેસપદેસુપિ એસેવ નયોતિ.

    164-184.Samanuññoti samānajjhāsayo. Rāgassāti pañcakāmaguṇikarāgassa. Abhiññāyāti abhijānanatthaṃ. Suññato samādhītiādīhi tīhipi samādhīhi vipassanāva kathitā. Vipassanā hi niccābhinivesa-niccanimitta-niccapaṇidhiādīnaṃ abhāvā imāni nāmāni labhati. Pariññāyāti parijānanatthaṃ. Sesapadesupi eseva nayoti.

    પેય્યાલવગ્ગાદિ નિટ્ઠિતા.

    Peyyālavaggādi niṭṭhitā.

    મનોરથપૂરણિયા અઙ્ગુત્તરનિકાય-અટ્ઠકથાય

    Manorathapūraṇiyā aṅguttaranikāya-aṭṭhakathāya

    તિકનિપાતસ્સ સંવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Tikanipātassa saṃvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    (૧૭) ૭. કમ્મપથપેય્યાલં • (17) 7. Kammapathapeyyālaṃ
    (૧૮) ૮. રાગપેય્યાલં • (18) 8. Rāgapeyyālaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / પેય્યાલવગ્ગવણ્ણના • Peyyālavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact