Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. ફગ્ગુનસુત્તવણ્ણના

    2. Phaggunasuttavaṇṇanā

    ૫૬. દુતિયે સમધોસીતિ ઉટ્ઠાનાકારં દસ્સેસિ. પટિક્કમન્તીતિ પરિહાયન્તિ. નો અભિક્કમન્તીતિ ન વડ્ઢન્તિ. સીસવેઠનં દદેય્યાતિ સીસં વેઠેત્વા દણ્ડકેન સમ્પરિવત્તકં બન્ધેય્ય. ઇન્દ્રિયાનિ વિપ્પસીદિંસૂતિ તસ્મિં મરણસમયે છ ઇન્દ્રિયાનિ વિપ્પસન્નાનિ અહેસું. અત્થુપપરિક્ખાયાતિ અત્થાનત્થં કારણાકારણં ઉપપરિક્ખને. અનુત્તરે ઉપધિસઙ્ખયેતિ નિબ્બાને. અવિમુત્તં હોતીતિ અરહત્તફલેન અધિમુત્તં હોતિ.

    56. Dutiye samadhosīti uṭṭhānākāraṃ dassesi. Paṭikkamantīti parihāyanti. No abhikkamantīti na vaḍḍhanti. Sīsaveṭhanaṃ dadeyyāti sīsaṃ veṭhetvā daṇḍakena samparivattakaṃ bandheyya. Indriyāni vippasīdiṃsūti tasmiṃ maraṇasamaye cha indriyāni vippasannāni ahesuṃ. Atthupaparikkhāyāti atthānatthaṃ kāraṇākāraṇaṃ upaparikkhane. Anuttare upadhisaṅkhayeti nibbāne. Avimuttaṃ hotīti arahattaphalena adhimuttaṃ hoti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૨. ફગ્ગુનસુત્તં • 2. Phaggunasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૨. ફગ્ગુનસુત્તવણ્ણના • 2. Phaggunasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact