Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટિસમ્ભિદામગ્ગ-અટ્ઠકથા • Paṭisambhidāmagga-aṭṭhakathā

    ૧૨. ફલઞાણનિદ્દેસવણ્ણના

    12. Phalañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૬૩. ફલઞાણનિદ્દેસે તંપયોગપ્પટિપ્પસ્સદ્ધત્તાતિ તસ્સ અજ્ઝત્તબહિદ્ધા વુટ્ઠાનપયોગસ્સ પટિપ્પસ્સદ્ધત્તા. મગ્ગો હિ સકક્ખણે કિલેસપ્પહાનેન ઉભતો વુટ્ઠાનપયોગં કરોતિ નામ, ફલક્ખણે કિલેસાનં પહીનત્તા મગ્ગસ્સ ઉભતો વુટ્ઠાનપયોગો પટિપ્પસ્સદ્ધો વૂપસન્તો નામ હોતિ. ઉપ્પજ્જતીતિ મગ્ગાનન્તરં સકિં વા દ્વિક્ખત્તું વા ઉપ્પજ્જતિ, ફલસમાપત્તિકાલે પન બહુક્ખત્તું, નિરોધા વુટ્ઠહન્તસ્સ દ્વિક્ખત્તું ઉપ્પજ્જતિ, સબ્બમ્પિ હિ તં પયોગપ્પટિપ્પસ્સદ્ધત્તા ઉપ્પજ્જતિ. મગ્ગસ્સેતં ફલન્તિ ફલં અપેક્ખિત્વા નપુંસકવચનં કતં. સકદાગામિમગ્ગક્ખણાદીસુપિ એકેકમગ્ગઙ્ગવસેનેવ વુટ્ઠાનયોજના વેદિતબ્બા.

    63. Phalañāṇaniddese taṃpayogappaṭippassaddhattāti tassa ajjhattabahiddhā vuṭṭhānapayogassa paṭippassaddhattā. Maggo hi sakakkhaṇe kilesappahānena ubhato vuṭṭhānapayogaṃ karoti nāma, phalakkhaṇe kilesānaṃ pahīnattā maggassa ubhato vuṭṭhānapayogo paṭippassaddho vūpasanto nāma hoti. Uppajjatīti maggānantaraṃ sakiṃ vā dvikkhattuṃ vā uppajjati, phalasamāpattikāle pana bahukkhattuṃ, nirodhā vuṭṭhahantassa dvikkhattuṃ uppajjati, sabbampi hi taṃ payogappaṭippassaddhattā uppajjati. Maggassetaṃ phalanti phalaṃ apekkhitvā napuṃsakavacanaṃ kataṃ. Sakadāgāmimaggakkhaṇādīsupi ekekamaggaṅgavaseneva vuṭṭhānayojanā veditabbā.

    ફલઞાણનિદ્દેસવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Phalañāṇaniddesavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / ખુદ્દકનિકાય • Khuddakanikāya / પટિસમ્ભિદામગ્ગપાળિ • Paṭisambhidāmaggapāḷi / ૧૨. ફલઞાણનિદ્દેસો • 12. Phalañāṇaniddeso


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact