Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૫. ફાસુવિહારસુત્તવણ્ણના
5. Phāsuvihārasuttavaṇṇanā
૧૦૫. પઞ્ચમે મેત્તં કાયકમ્મન્તિ મેત્તચિત્તેન પવત્તિતં કાયકમ્મં. આવિ ચેવ રહો ચાતિ સમ્મુખે ચેવ પરમ્મુખે ચ. ઇતરેસુપિ એસેવ નયો. યાનિ તાનિ સીલાનીતિઆદિ ચતુપારિસુદ્ધિસીલવસેન વુત્તં. સમાધિસંવત્તનિકાનીતિ મગ્ગસમાધિફલસમાધિનિબ્બત્તકાનિ. સીલસામઞ્ઞગતોતિ સમાનસીલતં ગતો, એકસદિસસીલો હુત્વાતિ અત્થો. તક્કરસ્સાતિ યો નં કરોતિ, તસ્સ. ઇતિ ઇમસ્મિં સુત્તે સીલં મિસ્સકં કથિતં, દિટ્ઠિ વિપસ્સનાસમ્માદિટ્ઠીતિ.
105. Pañcame mettaṃ kāyakammanti mettacittena pavattitaṃ kāyakammaṃ. Āvi ceva raho cāti sammukhe ceva parammukhe ca. Itaresupi eseva nayo. Yāni tāni sīlānītiādi catupārisuddhisīlavasena vuttaṃ. Samādhisaṃvattanikānīti maggasamādhiphalasamādhinibbattakāni. Sīlasāmaññagatoti samānasīlataṃ gato, ekasadisasīlo hutvāti attho. Takkarassāti yo naṃ karoti, tassa. Iti imasmiṃ sutte sīlaṃ missakaṃ kathitaṃ, diṭṭhi vipassanāsammādiṭṭhīti.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૫. ફાસુવિહારસુત્તં • 5. Phāsuvihārasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫. ફાસુવિહારસુત્તવણ્ણના • 5. Phāsuvihārasuttavaṇṇanā